E-post-inställningar: Outlook 2010

Först behöver du ta fram adressen för din mailserver. Adressen är enligt följande: mail. följt av ditt domännamn  . Om ditt domännamn t.ex. är domannamn.se blir adressen för din mailserver mail.domannamn.se . I texten nedan används exempelnamnet mail.webbnamn.com - tänk på att du behöver ersätta mail.webbnamn.com med din egen mailserver på formen: mail.domannamn.se

Börja med att starta programmet Outlook 2010. Om du startar programmet för första gången kommer du direkt till guiden för att skapa ett nytt konto. Tryck i så fall Nästa och klicka sedan i Ja och tryck på Nästa. Du kan sedan hoppa över ett antal steg nedan tills du kommer till bilden med rubriken Automatiska kontoinställningar.

Om ingen guide kommer upp går du in under Arkiv i överkanten av programmet och väljer Kontoinställningar och sedan Kontoinställningar igen i den undermeny som visas.

Klicka på Nytt...

Välj E-post-konto och klicka på Nästa.

Välj Konfigurera serverinställningar eller ytterligare servertyper manuellt.

Välj Internet e-post och tryck på Nästa.

Skriv nu in följande:

• Ditt för- och efternamn till höger om Namn
  • Din e-post-adress till höger om E-postadress
  • IMAP till höger om Kontotyp
  • mail.webbnamn.com till höger om Server för inkommande e-post
  • mail.webbnamn.com till höger om Server för utgående e-post (SMTP)
  • Din e-post-adress till höger om Användarnamn
  • Ditt lösenord till höger om Lösenord

Tryck sedan på Fler inställningar...

Klicka på fliken Utgående server.

Under rubriken Serverportnummer  ska du skriva 587 till höger om Utgående server (SMTP).

Till höger om Använd följande typ av krypterad anslutning ska du skriva SSL

Klicka sedan på OK.

Klicka sedan på Nästa.

Nu testas att alla inställningar som är gjorda fungerar. Om allt fungerar korrekt ska dialogrutan se ut som bilden ovan.

Klicka på Slutför.

Nu är alla inställningar gjorda och du kan börja använda Microsoft Outlook för att ta emot och skicka e-post.