E-post-inställningar: Android

Först behöver du ta fram adressen för din mailserver. Adressen är enligt följande: mail. följt av ditt domännamn  . Om ditt domännamn t.ex. är domannamn.se blir adressen för din mailserver mail.domannamn.se . I texten nedan används exempelnamnet mail.webbnamn.com - tänk på att du behöver ersätta mail.webbnamn.com med din egen mailserver på formen: mail.domannamn.se

Nedan finns instruktioner för att ställa in e-post i mobiltelefoner samt surfplattor av typen Android.

Välj Program i nedre högra hörnet.

Välj Inställningar.

Välj Lägg till konto.

Välj E-post.

Gå igenom guiden och fyll i följande uppgifter:

• Din e-post-adress i första rutan
  • Ditt lösenord i andra rutan

Tryck på Nästa.

Om ett val om typ av konto visas så ska du välja IMAP.

Fyll därefter i följande för Inkommande e-post:

• Din e-post-adress som Användarnamn
  • Ditt lösenord som Lösenord
  • mail.webbnamn.com som IMAP-server (server för inkommande e-post)
  • TLS (acceptera alla certifikat) som Säkerhetstyp
  • 143 som Port

Tryck på Nästa.

I Utgående e-post ska du fylla i följande:

• Din e-post-adress som Användarnamn
  • Ditt lösenord som Lösenord
  • mail.webbnamn.com som SMTP-server (server för utgående e-post)
  • Bocka för kräv inloggning
  • TLS (acceptera alla certifikat) som Säkerhetstyp
  • 587 som Port

Tryck på Klar.

Tryck därefter på Nästa.

Fyll i valfritt namn till höger om Ge kontot ett namn.

Fyll i ditt för- och efternamn till höger om Ditt namn.

Tryck därefter på Klar.

Nu är installationen klar och du kan börja ta emot och skicka e-post med din mobiltelefon eller din surfplatta.