E-post-inställningar: Outlook 2003

Först behöver du ta fram adressen för din mailserver. Adressen är enligt följande: mail. följt av ditt domännamn  . Om ditt domännamn t.ex. är domannamn.se blir adressen för din mailserver mail.domannamn.se . I texten nedan används exempelnamnet mail.webbnamn.com - tänk på att du behöver ersätta mail.webbnamn.com med din egen mailserver på formen: mail.domannamn.se

Börja med att starta Outlook 2003. Gå in under menyn Verktyg och väljer E-postkonton. Välj Lägg till ett nytt e-postkonto och klicka på Nästa för att gå vidare.

Välj IMAP som Servertyp och klicka på Nästa för att gå vidare.

Fyll sedan i följande information:

• Ditt namn till höger om Namn (Fullständigt namn)
  • Din e-post-adress till höger om E-post-adress
  • Din e-post-adress till höger om Användarnamn
  • Ditt lösenord till höger om Lösenord
  • Bocka för Kom ihåg lösenordet
  • mail.webbnamn.com som Inkommande e-post
  • mail.webbnamn.com som Utgående e-post

Klicka därefter på knappen Fler inställningar...

Bocka för alternativet Den utgående servern (SMTP) kräver autentisering och klicka för Använd samma inställningar som på servern för inkommande e-post.

Klicka sedan på fliken Avancerat. Mata sedan in följande information:

• 143 till höger om Inkommande server (IMAP)
  • 587 till höger om Utgående server (SMTP)

Klicka sedan på OK och klicka därefter på Nästa för att gå vidare.

Till sist klickar du på Slutför.

Nu är alla inställningar gjorda och du kan börja använda Outlook för att skicka och ta emot e-post.