E-post-inställningar: Apple iPhone och iPad

Först behöver du ta fram adressen för din mailserver. Adressen är enligt följande: mail. följt av ditt domännamn  . Om ditt domännamn t.ex. är domannamn.se blir adressen för din mailserver mail.domannamn.se . I texten nedan används exempelnamnet mail.webbnamn.com - tänk på att du behöver ersätta mail.webbnamn.com med din egen mailserver på formen: mail.domannamn.se

Nedan finns instruktioner för att ställa in e-post i mobiltelefoner av typen iPhone samt surfplattor av typen iPad.

Börja med att gå till hemskärmen. Välj därefter på Inställningar.

Välj E-post, kontakter, kalendrar.

Välj Lägg till konto...

Välj Annat.

Välj Lägg till e-post-konto.

Fyll nu i följande:

• Ditt namn till höger om Namn
  • Din e-post-adress till höger om E-post
  • Ditt lösenord till höger om Lösenord
  • Beskrivning behöver inte fyllas i

Välj sedan Nästa.

Se till att det står IMAP överst (knappen till vänster)

Under Server för inkommande e-post skriver du följande:

• Skriv in mail.webbnamn.com till höger om Värdnamn.
  • Skriv din e-post-adress till höger om Användarnamn.
  • Skriv ditt lösenord till höger om Lösenord.

Under Server för utgående e-post skriver du följande:

• Skriv in mail.webbnamn.com till höger om Värdnamn.
  • Skriv din e-post-adress till höger om Användarnamn.
  • Skriv ditt lösenord till höger om Lösenord.

Tryck på Nästa och vänta på att uppgifterna kontrolleras av telefonen.

Ställ in att endast E-post ska synkroniseras, men inte Anteckningar (som på bilden ovan)

Välj sedan Spara.

För att utgående e-post ska fungera kan du behöva gå in i inställningarna. Gå då till i Inställningar, vidare till ”E-post, kontakter, kalendrar”, sedan väljer du SMTP.

Gå in på kontot och byt Serverport till 587. Kontrollera också att det till höger om Autentisering står E-post.

Nu är allt klart och du kan börja skicka och ta emot e-post från din mobiltelefon eller surfplatta.