E-post-inställningar: Android 4.4

Först behöver du ta fram adressen för din mailserver. Adressen är enligt följande: mail. följt av ditt domännamn  . Om ditt domännamn t.ex. är domannamn.se blir adressen för din mailserver mail.domannamn.se . I texten nedan används exempelnamnet mail.webbnamn.com - tänk på att du behöver ersätta mail.webbnamn.com med din egen mailserver på formen: mail.domannamn.se

Nedan finns instruktioner för att ställa in e-post i mobiltelefoner samt surfplattor av typen Android version 4.4.

Välj Program i nedre högra hörnet och välj sedan E-post.

Startar du programmet för första gången kommer du direkt till inställningarna. I annat fall trycker du på knappen med tre punkter i en vertikal rad och trycker på Inställningar.

Tryck därefter på Lägg till konto.

Skriv in följande uppgifter

• Din e-post-adress i första rutan
  • Ditt lösenord i andra rutan

Tryck därefter på Manuell inställning.

Tryck på IMAP.

Fyll därefter i följande:

• Din e-post-adress som Användarnamn
  • Ditt lösenord som Lösenord
  • mail.webbnamn.com som Server
  • 993 som Port
  • SSL/TLS (acceptera alla certifikat) som Säkerhetstyp

Tryck på Nästa.

Fyll i följande:

• mail.webbnamn.com som SMTP-server
  • 465 som Port
  • SSL/TLS (acceptera alla certifikat) som Säkerhetstyp
  • Bocka för Kräv inloggning
  • Ditt lösenord som Lösenord

Tryck därefter på Nästa.

Välj Var 15:e minut under Intervall för e-post-kontroll

Bocka i Synkronisera e-post från det här kontot.

Bocka i Hämta bilagor automatiskt när enheten är ansluten till Wi-Fi.

Tryck därefter på Nästa.

Ge kontot ett namn, t.ex. din e-post-adress.

Skriv in ditt för- och efternamn under Ditt namn.

Tryck på Nästa.

Nu är installationen klar och du kan börja ta emot och skicka e-post med din mobiltelefon eller din surfplatta.