Filöverföringsinställningar: Cyberduck

Först behöver du ta fram adressen för din FTP-server. Adressen är enligt följande: ftp. följt av ditt domännamn  . Om ditt domännamn t.ex. är domannamn.se blir adressen för din FTP-server ftp.domannamn.se . I texten nedan används exempelnamnet ftp.snt.se - tänk på att du behöver ersätta ftp.snt.se med din egen mailserver på formen: ftp.domannamn.se

Cyberduck är ett program för filöverföring (FTP) för Mac och Windows som är helt gratis. För att använda Cyberduck krävs de uppgifter om FTP-inställningar som du fick via e-post när du öppnade webbhotellkontot hos oss.

Börja med att ladda ned senaste versionen av Cyberduck här. Du hittar installationsfilerna i högerspalten.

Följ installationsinstruktionerna. Starta sedan programmet och klicka på knappen Open Connection högst upp till vänster och fyll i följande information i fälten:

• Server: ftp.snt.se
  • User: se uppgift om användarnamn för FTP i kontouppgifterna
  • Password: se uppgift om lösenord för FTP i kontouppgifterna

Tryck sedan på Connect.

Till vänster finns filerna på din egen dator och till höger syns filerna på servern.

För att dina webbsidor (och eventuellt tillhörande material som exempelvis bilder) ska synas måste de överföras till server och läggas i katalogen public_html.

Leta upp de sidor du gjort i ordning till vänster.

Klicka sedan på public_html till höger så att du hamnar i rätt katalog.

Alla filer som ska synas på webbplatsen måste laddas upp till katalogen www. Börja därför med att dubbelklicka på katalogen public_html  i fönstret i Cyberduck.

Du laddar upp filer genom att markera dem med muspekaren i Finder och dra dem till programmet Cyberducks fönster.